SIBIU (SBZ)

Activitățile de aeroport din Sibiu au început în 1943 pe o zonă cu iarbă. Primele linii aeriene au legat Sibiul de București, Arad și Oradea. Alte conexiuni vor fi adăugate pe măsura extinderii orașului. Aeroportul mai modern a fost inaugurat în 1959. În 1970, aeroportul putea funcționa în timpul nopții, adăugând un sistem de faruri. Pista a fost construită din beton în același an. Primele zboruri internaționale se fac în 1992 între Sibiu și Stuttgart și München.

Între 2006 și 2008, se fac investiții semnificative pentru a se extinde domeniul său de aplicare. Un nou terminal a fost construit și piesa a fost îmbunătățită. În 2015, mai mult de 275.000 de pasageri au trecut prin aeroportul orașului. Odată cu sosirea Dacii Transilvaniei, nu există nici o îndoială că acest număr va crește foarte mult.

Pentru a accesa informații despre aeroport, faceți clic aici.

Sibiu, orașul

Istorie

Primii coloniști germani au ajuns în regiune în 1143; ei s-au așezat pe dealul cu vedere spre râul Cibin, actualul oraș superior. Prima dovadă scrisă a unei așezări umane este pe o hârtie Vaticanului (o cartă 1191 de papa Celestin III), sub numele latin al praepositum Cibiniensem; a fost fondată o priorie, iar numele latin al Villa Hermanni este atestat din 1223.

În 1241, orașul a fost distrus în timpul invaziei mongole, dar a revenit. În secolul al XIV-lea, Hermannstadt a devenit un important centru comercial. Orasul a fost unul dintre cele mai importante orașe germane din Transilvania și chiar probabil cel mai important, deoarece, în afară de a fi un centru comercial, administrativ și ecleziastic, ea poseda, de asemenea, cele mai întinse fortificațiilor toată Transilvania.

În fața amenințării turcești, orașul a ridicat trei incinte cu pereți, cu zeci de turnuri și câteva porți mari. Turcii nu au reușit niciodată să profite de orașul care ia adus porecla de "bastion al creștinătății".

Orașul intramural a fost pur german până în primul deceniu al secolului al XVIII-lea. Numai după aceea Transilvania a făcut parte din Austro-Ungaria, că legile vechi, că el a fost interzis de alte naționalități să se stabilească în oraș, au fost eliminate. În secolul al XVIII-lea Hermannstadt ar putea lăuda de a fi printre orașele europene conectate la sistemul poștal, cel situat mai departe spre est.

La sfârșitul primului război mondial, orașul, majoritatea populate de germani, a fost înființat în 1920 în România. Cu toate acestea, orașul și-a menținut caracterul german și multicultural. În decursul anilor 1930, sașii transilvăneni au pierdut o majoritate absolută în metropola lor.

Sibiul va fi supus, ca și în toată România, o jumătate de secol al regimurilor fasciste și comuniste carliste dictatoriale din februarie 1938 până în decembrie 1989. Dar, spre deosebire de alte locuri de seamă Județe, ea nu va vedea sub lui Nicolae Ceaușescu centrul vechi demolat. Într-adevăr, liderul local nu a avut nimic de a dovedi dictatorului comunist: a fost propriul său fiu, Nicu Ceaușescu.

După restaurarea democrației și a granițelor deschise, Sibiul a găsit legăturile sale tradiționale cu Europa Centrală și realizat de dezvoltare care a accelerat și mai ușor după 2007 (integrarea în Uniunea Europeană).

© 2017 Dacii România. Toate drepturile rezervate.
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți